Over IFFS

IFFS staat voor Innovative Fire Fighting Solutions en dat is precies wat wij doen. Wij bieden niet-standaard systemen en voertuigen op maat voor de industrie en brandweer. Met specialisatie en maatwerk leveren wij oplossingen, volledig aangepast aan uw eisen.

Sinds 2021 is IFFS een onderdeel van BMT Fire & Rescue. Door deze intensieve samenwerking in kennis, kunde en service, zijn wij in staat om u een uniek en compleet productenpakket aan te kunnen bieden op het gebied van brandweertechniek.

Tevens hebben onze medewerkers jarenlang ervaring opgedaan in de brandweerindustrie, bij verschillende, internationale brandweerbedrijven en zijn experts in hun vakgebied. Door de jaren heen is er heel veel kennis verworven over brandweertechniek, blussystemen, voertuigtechniek en productietechnieken. Hierdoor zijn we in staat creatieve en innovatieve oplossingen te bedenken en aan te bieden.

Onze afdeling Engineering  is uiterst creatief en zeer bedreven in 3D ontwerpen zodat een probleem niet alleen wordt omgezet in een oplossing maar ook in een realiseerbaar ontwerp. Door expertise te combineren zijn we in staat om ongekende oplossingen te vinden voor de meest uiteenlopende verzoeken. We vertalen uw idee naar een realistisch voorstel.

De jarenlange ervaring van onze medewerkers in het ontwikkelen van voertuigen, producten en systemen, geeft een stabiele basis om nieuwe, innovatie oplossingen te ontwikkelen. Regionale brandweerkorpsen, de industriële brandweer, luchthavens en handelspartners gingen u voor.

 

lees meer

onze missie

IFFS ontwerpt, ontwikkelt en assembleert niet-standaard, kwalitatief hoogwaardige en tegelijkertijd kosten-efficiënte producten en diensten voor brandweerkorpsen en de industriesector.

Onze producten en systemen onderscheiden zich door de wijze waarop wij bestaande en/of nieuw ontwikkelde componenten weten te combineren.

onze visie

Wij geloven dat er ruimte is om de kosten van brandbestrijding te verlagen, mét behoud van de hoogste kwaliteitsnormen. Wij zijn ervan overtuigd dat je meer kwaliteit kunt leveren en tegelijkertijd kosten-effieciënte oplossingen kunt ontwikkelen, als je beperkende inzichten en gedachten blijft herijken en steeds weer ter discussie stelt. Als je met creatieve blik naar de gewenste oplossing kijkt. En altijd zorgt dat je voor elk afzonderlijk (technisch) deelgebied de beste experts erbij betrekt. Vanaf het allereerste moment.

waarom iffs?

Het beheersen van de kosten van brandbestrijding wordt een steeds groter en ingewikkelder probleem. Want brandbestrijding is complex: natuurkundige begrenzingen, wettelijke bepalingen, maatschappelijke druk voor een veiligere samenleving en uitgangspunten die steeds weer veranderen. En dat terwijl de investeringsbudgetten van brandweer en industrie steeds verder worden geknepen. Dat alles stelt bijna onmogelijke eisen aan het prijs-kwaliteitsniveau van blusapparatuur en -systemen. Wat gisteren nog voldeed, is vandaag een slechte keuze!

historie

Start Innovative Fire Fighting Solutions
24 november 2010
ISO Certificering
IFFS ISO 9001
7 september 2013
Eigen werkplaats in Berlicum

Uitbreiding van engineeringsbureau naar producent van brandweervoertuigen.

1 oktober 2014
Eerste werknemer in dienst
IFFS eerste werknemer
1 april 2015
VCA certificering
12 september 2016
LenGo Automotive Group participatie
12 september 2018
Opening tweede werkplaats Berlicum

IFFS groeit en met de opening van een tweede werkplaats in Berlicum zijn we in staat om grotere projecten te realiseren.

16 januari 2019
Overname IFFS door BMT Fire & Rescue

BMT Fire & Rescue neemt IFFS over, waardoor er een compleet en uniek productenpakket ontstaat voor veiligheidsregio’s en de industriële brandweren in heel Europa. IFFS behoudt zijn naam en medewerkers.

20 november 2021
IFFS vandaag

Jacques de Laat

even voorstellen

Jasper van de Ven

Monteur Brandweertechniek

even voorstellen

Jordi Kamp

Projectleider

even voorstellen

Ad van Lith

Senior Product Manager

even voorstellen

Mark van der Heijden

KAM Coördinator

even voorstellen

Etienne Kempen

Engineer

even voorstellen

Leo Belzer

Instructeur Brandweervoertuigen

even voorstellen

Maikel Derks

Bedrijfsleider

even voorstellen

Toon Vervoort

Meewerkend voorman

even voorstellen

Kaj Huiskes

Leerling Monteur Brandweervoertuigen

even voorstellen

Kom je ook bij ons werken?

Zoek jij adrenaline in je werk en loop jij – letterlijk en figuurlijk – warm van het idee dat je werk gerelateerd is aan de brandweer en de bijbehorende voertuigen? Solliciteer nu!

Contact

P1010584

Ad van Lith

+31 (0)6 14 42 29 46

Maikel Derks

Maikel Derks

+31 (0)6 50 24 25 14

Algemeen Telefoonnummer

adres

IFFS Innovative Firefighting Solutions (a BMT Fire & Rescue Company)

Runweg 28

5258 BN Berlicum

KvK: 50777815

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.