Innovatie

IFFS is een kleinschalig innovatiecentrum met grootse oplossingen. Onze uitgebreide kennis van de markt en jarenlange ervaring op voertuig-gebied en brandweertechniek, zijn het fundament. Ook de samenwerking met een gedegen partnernetwerk; partners die stuk voor stuk excelleren in hun vakgebied, is van toegevoegde waarde. Wij vinden het geweldig om voor onze klanten creatieve oplossingen te mogen bedenken. Want daar zijn wij goed in!

lees meer

Waarom innovatie?

Brandweer Nederland staat voor grote uitdagingen. De kwaliteit van de brandweerzorg in Nederland is al jarenlang uitstekend. Een grote uitdaging lijkt nu het vasthouden van het kwaliteitsniveau bij een teruglopend budget. Hier kunnen innovatieve oplossingen voor worden ontwikkeld die niet alleen kostenbesparend zijn maar ook nog andere voordelen hebben.

De uitdaging is met nieuwe en bestaande technologieën tot nieuwe innovatieve voertuigen, producten en systemen te komen. De kunst is dit proces af te ronden met producten die naar oorspronkelijke gedachte optimaal kunnen worden ingezet.

Pompsets met extreme capaciteit

Met de ramp bij Chemie-Pack nog vers in het geheugen moet worden nagedacht over een efficiënte bestrijding van grote branden. Dit vereist een industriële aanpak. Er moet in korte tijd een grote hoeveelheid blusmiddel kunnen worden opgebracht. IFFS ontwikkelt systemen waarmee dit kan en kan capaciteiten tot 80.000 lpm leveren.

Arbeidsverlichting door middel van hose management systemen

Als er gebruik wordt gemaakt van grotere pompsystemen waarbij een grote hoeveelheid water nodig is, betekent dit ook dat er meer slangen nodig zijn. Ook de doorsnee van de slangen kan hierin oplopen tot 12″. Het opruimen van deze slangen is arbeidsintensief en daarom heeft IFFS hier verschillende oplossingen voor gebracht. Onze Hose Management Systemen zorgen ervoor dat de brandweer optimaal zijn werk kan doen, zonder belemmerd te worden door zware slangen.

Multifunctionele voertuigen

Kleine, multifunctionele voertuigen kunnen bijdragen tot een efficiëntere inzet voor brandweer gebruik. Door met een kleiner voertuig uit te rukken kan een object sneller en beter worden bereikt. IFFS heeft een systeem bedacht waarmee personenvervoer en materieelvervoer gedoseerd kan worden ingezet. Geschikt voor voertuigen tot 3.500 kg voor klein rijbewijs en voor voertuigen tot 6.500 kg. Dit leidt tot een brede inzetbaarheid en minder stilstand van voertuigen.

lees meer

een greep uit onze innovatie projecten

Sector
Productgroep
Status project
IMG_5908
iffs_label_innovation
Voertuigen
Brandweer
Hoselifter 12 inch
iffs_label_innovation
Producten, Systemen
Industrie
IMG_4929
iffs_label_innovation
Voertuigen
Brandweer
194-4112b
iffs_label_innovation
Systemen, Voertuigen
Brandweer

Waarom IFFS?

Wij zijn ervan overtuigd dat je meer kwaliteit kunt leveren en tegelijkertijd kosten-efficiënte oplossingen kunt ontwikkelen …

Jaar in bedrijf
0
Jaar expertise
0
Projecten
0 +

Contact

P1010584

Ad van Lith

+31 (0)6 14 42 29 46

Maikel Derks

Maikel Derks

+31 (0)6 50 24 25 14

Algemeen Telefoonnummer

adres

IFFS Innovative Firefighting Solutions (a BMT Fire & Rescue Company)

Runweg 28

5258 BN Berlicum

KvK: 50777815

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.